← Back

Vaasan Sähkö Oy osti osan vaasalaisesta teknologiayhtiöstä Comsel System Oy:stä

Tänään ilmoitamme että Vaasan Sähkö Oy ostaa vaasalaisen teknologiayhtiön Comsel System Oy:n osakkeita.

Comsel System kehittää älykkäitä energiamittausjärjestelmiä sähkön, kaukolämmön, veden ja kaasun mittaukseen. Yhtiön painopiste on erityisesti järjestelmissä, jotka käsittelevät suuria datamääriä kustannustehokkaasti ylläpitäen hyvää laatua sekä turvallisuutta. Oikeilla tiedoilla voidaan toteuttaa energiaoptimointeja ja pienentää hiilijalanjälkeä. Tämä tulee olemaan yhä tärkeämpää koko maailmaa ajatellen kun uusiutuvan energian käyttö tulee pakolliseksi.

Comsel System on kehittänyt teknologian joka toimii energiamittausjärjestelmän perustana. Järjestelmää käytetään erityyppisiin energiamittauksiin, kuten mm. kiinteistöjen energiaoptimointiin, älykkääseen sähköautojen lataukseen sekä aurinkoenergian pientuotannon optimointiin.

Comsel System vahvistaa teknologiallaan ja osaamisellaan Vaasan Sähkön tuotekehitystä, joka kaupan myötä paremmin voi vastata asiakkaiden lisääntyvään mielenkiintoon sekä kysyntään erityyppisiä energianmittaus- ja optimointiratkaisuja kohtaan. Comsel System saa vahvan osakeomistajan joka tuo yhtiölle energia-alan osaamista ja kokemusta.

Lisäksi Comsel Systemillä on osaamista ja teknologiaa sähköautojen latauksesta, joka on täysin sopusoinnussa Vaasan Sähkön pyrkimyksen kanssa tukea lisääntyvää sähköautoilua.

“Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia siitä, että Vaasan Sähkö osti osuuden Comsel Systemistä. Olemme jo tehneet yhteistyötä eri projektien parissa, ja Vaasan Sähkö on meille hyvä yhteistyökumppani. Se että Vaasan Sähkö nyt on osakas tuntuu erittäin hyvältä, ja samalla se on varmistus siitä että energianmittausratkaisumme ovat onnistuneet ja siitä että ajatusmaailmamme vastaa energia-alan kysyntään. Nyt meillä on hyvä vahvuus viedä yhtiötä eteenpäin, ja odotamme tulevaisuutta hyvin luottavaisesti ja suurella kiinnostuksella”, sanoo Kristian Heimonen, toimitusjohtaja, Comsel System.

“Olemme hyvin ylpeitä kun tänään voimme ilmoittaa syventyneestä yhteistyöstämme Comsel Systemin kanssa”, sanoo Stefan Damlin, Vaasan Sähkön toimitusjohtaja.

“Olemme arvioineet montaa eri teknologiavaihtoehtoa älykkääseen energianmittauksen, ja olemme vakuuttuneita siitä että Comsel Systemin teknologia kestää tulevaisuutta ajatellen. Konsernissamme voimme käyttää Comsel Systemin tekniikkaa eri toiminta-alueilla, ja näemme paljon mahdollisuuksia uusien tuotteiden ja ratkaisujen kehittämisessä, jotka kaikki tulevat hyödyntämään asiakkaitamme”, sanoo iloinen Hans-Alexander Öst, Vaasan Sähkön kehitysjohtaja.

“Tämä ratkaisu varmistaa että voimme yhtiönä olla edelläkävijä tarjoamalla tuotteita ja palveluita jotka lisäävät asiakkaidemme kotien älykkyyttä. Yhteistyö mahdollistaa lisäksi että voimme tarjota eri tuotteita kysyntäjoustoon liittyen, jotka myös tuovat hyötyjä asiakkaillemme. Odotamme innolla kumppanuutta Comsel Systemin kanssa”, jatkaa Öst kaupan taustoista.

COMSEL SYSTEM OY

Comsel System tarjoaa sähkön, kaukolämmön, veden, kaasun ja kiinteistöalan älykkäitä mittausratkaisuja. Yhtiö on perustettu Vaasassa 1989 ja sillä on vankka kokemus energia-alan etäluentaprojekteista. Comsel System on toimittanut yli 1 miljoonaa TCP/IP-älymittauspistettä pohjoismaiden energiamarkkinoille, joista suurin osa on asennettu Ruotsiin. Ratkaisut käsittävät aivan uusia tuotteita seuraavan sukupolven älymittaukseen, pohjautuen moderniin, standardisoituun, turvalliseen ja kustannustehokkaaseen arkkitehtuuriin. Järjestelmät hyödyttävät kaikkia markkinoiden toimijoita ja tuovat loppukäyttäjille aivan uudet mahdollisuudet energiatehokkuuden parantamiseksi.

VAASAN SÄHKÖ OY

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 120 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2019 oli noin 153 milj. euroa.

YHTEYSHENKILÖT

Kristian Heimonen, toimitusjohtaja, Comsel System Oy
Puh: +358 50 383 0001
kristian.heimonen@comsel.fi
Stefan Damlin, toimitusjohtaja, Vaasan Sähkö Oy
Puh: +358 50 557 0726
stefan.damlin@vaasansahko.fi
Hans-Alexander Öst, kehitysjohtaja, Vaasan Sähkö Oy
Puh: +358 40 046 3627
hans-alexander.ost@vaasansahko.fi