← Back

Comsel System Oy ja Tre Sverige AB yhteistyössä älykkään energiamittauksen NB-IoT-ratkaisun toimituksessa

Vasemmalta: Göran Brandt, Head of IoT/M2M, 3, Annika Söderberg, COO New Business, 3 sekä Kristian Heimonen, toimitusjohtaja, Comsel System Oy.
Vasemmalta: Göran Brandt, Head of IoT/M2M, 3, Annika Söderberg, COO New Business, 3 sekä Kristian Heimonen, toimitusjohtaja, Comsel System Oy.

Comsel System ja ruotsalainen Tre Sverige ensimmäisten joukossa käyttämässä LTE NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT)-teknologiaa älykkääseen energiamittaukseen.

Ruotsalainen mobiiliverkko-operaattori Tre Sverige AB ja vaasalainen Comsel System Oy aloittavat yhteistyön energiatietojen mittaushankkeen parissa käyttäen LTE NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT)-teknologiaa. Hanke toteutetaan asiakasprojektina Ruotsin eteläosassa, Skånessa. Tre Sverige toimittaa hankkeeseen NB-IoT kommunikaation ja Comsel System mittauslaitteet sekä mittaustietojen keruupalvelun. Ainutlaatuista hankkeessa on että NB-IoT-yksiköt energiamittaukseeen sisältyvät toimitukseen ja ovat asennettuna mittaustietojen keruuta varten.

NB-IoT on uusi verkkoteknologia joka on suunniteltu pienten datamäärien lähettämiseen energiatehokkaasti - tämä ominaisuus on juuri mitä Esineiden Internet (IoT) tarvitsee. NB-IoT:n tekniset edut ovat mm. erinomainen kuuluvuus alhaisella lähetysteholla sekä valmiustilan alhainen energiankulutus. Tekniikka soveltuu hyvin energiamittaukseen jota kyseisessä projektissa käytetään. Tre Sverige AB on yksi NB-IoT:n edelläkävijöistä Ruotsissa, ja yhtiö on toimittanut kommunikaation hankkeen mittaustietojen keruuseen.

Comsel System on tomittanut hankkeeseen älykkäät mittausterminaalit, Comsel Zodiac, jotka tukevat NB-IoT/M1-tekniikkaa. Näiden lisäksi Comsel toimitti myös Zodiac 3G-/4G-laitteita projektin älykkääseen energiamittaukseen. Ratkaisu tuo asiakkaille keskimäärin 100% SLA-tason (Service Level Agreement), korkean tietoturvallisuustason ja kommunikoi vaivattomasti käyttäen useaa eri kommunikointitapaa.

“NB-IoT-tekniikalla tulee olemaan suuri merkitys Esineiden Internetille. Yhtiömme on aina ollut etulinjassa koskien uusia palveluita, ja myös tällä kertaa tuomme ensimmäisenä esille tärkeän innovaation. Olemme vasta alkutaipaleella uusien palveluiden sekä yhteyksien kanssa jotka mahdollistuvat uuden tekniikan avulla”, sanoo Johan Johansson, Tre Sverige AB:n toimitusjohtaja.

“Olemme suorittaneet muutaman kuukauden ajan kenttätestejä yhdessä Comsel System Oy:n kanssa Skånessa sijaitsevassa energiamittaukseen liittyvässä projektissa. Testit osoittavat, että verkon kuuluvuus lisääntyy dramaattisesti paikoissa, joissa yleensä on huonompi kuuluvuus, kuten kellareissa sekä maaseudulla. On hyvin mielenkiintoista nähdä, miten NB-IoT-tekniikkaa voidaan hyödyntää tällaisissa tilanteissa”, sanoo Göran Brandt, Tre Sverige AB.

“Olemme tyytyväisiä, että Tre Sverige on valinnut Comsel Systemin yhteistyökumppanikseen, ja että niin vahva operaattori kuin Tre näkee hyödyn NB-IoT:n käyttämisestä meidän osaamisalueellamme. Olemme ylpeinä ensimmäisten joukossa jotka ovat asentaneet NB-IoT-tekniikkaa energiatietojen älykkääseen mittaukseen. Uskomme vahvasti NB-IoT:n hyötyihin energiatietojen älykkään mittauksen alueella. Lisäksi tuntuu hyvältä todeta, että asiakkaamme näkee ratkaisumme tuomat taloudelliset hyödyt. Yhteistyömme Tre Sverige AB:n kanssa on ollut todella sujuvaa ja odotamme mielenkiinnolla tulevaa yhteistyötä yhtiön kanssa”, sanoo Kristian Heimonen, Comsel System Oy:n toimitusjohtaja.

LISÄTIEDOT

Göran Brandt, Head of IoT/M2M Tre, Tre Sverige AB
Puh. +46 73-533 79 68
goran.brandt@tre.se

Kristian Heimonen, Toimitusjohtaja, Comsel System Oy
Puh. +358 50 383 0001
kristian.heimonen@comsel.fi

LISÄTIEDOT TRE

Tre Sverige AB (Hi3G Access AB) peustettiin joulukuussa 2000 visiona luoda kokonaan uusi mobiiliviestinnän alustan. Tänään Tre omistaa ja operoi 3G- ja 4G-mobiiliverkot Ruotsissa ja Tanskassa ja yhtiöllä on noin 2 000 työntekijää. Tre Skandinavien, joka on osa globaalia 3-konsernia ja toimii 11 maassa, omistaa CK Hutchison (60% yhtiöstä) ja ruotsalainen Investor AB (40% yhtiöstä). Lue lisää osoitteessa http://www.tre.se tai http://www.three.com.

LISÄTIEDOT COMSEL SYSTEM

Comsel System Oy tarjoaa energia-alalle älymittaukseen liittyviä tuotteita sekä palveluja. Ratkaisut käyttävät kokonaan uusia tuotteita seuraavan sukupolven älymittaukseen, jotka pohjautuvat moderniin, standardisoituun, turvalliseen sekä kustannustehokkaaseen arkkitehtuuriin. Järjestelmät ovat hyödyksi kaikille energia-alan toimijoille ja tarjoavat käyttäjille aivan uudet mahdollisuudet hyödyntää tietoja energiankäytöstään ja näin ollen lisätä energiatehokkuuttaan. Comsel System Oy on yksityisesti rahoitettu yhtiö. Lue lisää osoitteessa http://www.comsel.fi.

KATSO MYÖS

http://comsel.fi/zodiac.html